Снимка: navy.mod.bg37 кандидати се състезават за 25 вакантни места за матроси

...
Снимка: navy.mod.bg37 кандидати се състезават за 25 вакантни места за матроси
Коментари Харесай

Пак малко кандидати за военни моряци във Варна и Бургас при поне 840 лв. заплата


Снимка: navy.mod.bg

37 претенденти се състезават за 25 вакантни места за матроси в гарнизон Бургас.   Това демонстрира информация, предоставена на „ Флагман “ от Министерството на защитата (МО).

На 18 март командирът на Военноморските сили (ВМС) разгласи конкурс за матроси за 75 длъжности в гарнизон Варна и 25 – в гарнизон Бургас.

Срокът за кандидатстване за общо стоте вакантни места беше 25 април.



Кандидатите, подали документи в посочения период, са 133, като до изпит са позволени 105. Останалите 28 са отпаднали по медицински индикатори и на оценка на психическа склонност,  съобщиха за „ Флагман “ от МО.

Справката демонстрира, че  във Варненско са се явили 87 претенденти. 19 от тях са „ отпаднали по медицински индикатори “.

Така на финалната права остават единствено 68 претенденти за 75 места  – приблизително под 1 претендент за място. Т.е. сигурно там най-малко 10% от длъжностите ще си останат вакантни.

По-добро е ситуацията в Бургаския гарнизон. За 25-те места там са подали документи 46 младежи. 9 са отпадналите по медицински индикатори.

Допуснати до изпит са 37 индивида.

Т.е.  в Бургаско ще се състезават по 1,48 души за едно място.

Според информацията на уеб страницата на МО,  във военните формирования на Военноморски сили в гарнизон Варна се търсят водачи, охранители, топогеодезисти, пожарникари, радиотелеграфисти, радиомеханици, електротехници, картечари, санитари, готвачи и други

Във военните формирования на Военноморски сили в гарнизон Бургас пък длъжностите са за електромеханик, хидроакустик, трюмен ватман, електромонтьор, водач.


Някои са за модерните белгийски фрегати.

Според обявата за състезанието,  размерът на месечното заплащане е не по-малък от 840 лв.. Със сигурност на корабните длъжности матросите ще получават и съществени надбавки.

Самият конкурс ще се организира по график от 28 до 30 май 2019 година във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ” и от 4 до 5 юни 2019 година в Информационния център на Военноморските сили. Той включва  изпит за установяване на физическата валидност, тест за инспекция на общата просвета и събеседване с претендентите.  Особеното в изпита за установяване на физическата валидност на претендентите е, че с изключение на извършения по тичане, коремни преси и лицеви опори, за някои от вакантните матроски длъжности са включени и извършения по плуване – свободен жанр на 100 и 1000 метра и плуване под вода, осведомят още от МО.

Припомняме, че преди няколко месеца имаше различен сходен конкурс за Военноморски сили. Ситуацията с броя на претендентите за Варна и Бургас тогава бе сходна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР